Til minne om Georg Vestby

Georg -3

– Takk Georg

 

Georg var en de fineste menneskene jeg noen gang har kjent, og en person som har satt dype spor etter seg ved å bygge opp et av landets flotteste kjøpesentre og for å ha hatt avgjørende betydning for utviklingen av hele Follo.

Men for oss som fikk lov til å bli godt kjent med Georg, så var han så mye mer. En gentleman og en kjernekar. En mann med stort hjerte og stor vilje. Han fikk det som regel som han ville, men han fikk det til sammen med andre.

For noen uker siden var jeg tilstede på avslutningsmiddagen for Georg som var i anledning at han ikke skulle være senterleder på Ski Storsenter. Her kom jeg i prat med flere av de ansatte ved Ski Storsenter, og alle sa det samme «ingen slutter på Ski Storsenter». Som en av de ansatte sa til meg «Goggen er alle tiders».

I Follo Næringsråd var Georg i en årrekke primus motor. Han mente det var viktig for regionen å ha et sterkt Næringsråd som kunne tale næringslivets sak. Da jeg ble styreleder for ti år siden, ble jeg godt kjent med Georg, og hans kontinuerlige innsats for å drive arbeidet fremover. Problemer bare løser man så man kan gå videre, var hans innstilling.

Vi har mye å takke Georg for, både for hans etterrettelige innsats, men også for at han har vært en fantastisk person å samarbeide med. Han engasjement var så til de grader ekte, både når det gjaldt faglige ting men også på det menneskelige plan.

Det var ikke ofte man kunne være på Ski Storsenter uten at man traff på Georg, vandrende rundt på senteret – alltid korrekt antrukket, imøtekommende og hyggelig. Noen ganger så vi han i prat med ansatte i butikkene, andre ganger med gjestene på senteret og andre ganger for å sjekke at alt var i orden på senteret.

Som senterleder var Georg en av de aller beste. Hvem hadde trodd på en slik suksess i lille Ski for over 20 år siden? Ski Storsenter vil leve videre, med ny dyktig ledelse og nye muligheter og utfordringer. 

Det er så ufattelig trist at Georg ikke er blant oss lenger. Minnene om en fantastisk fin person lever videre, for Georg er en person man setter pris på og som man husker. En kjernekar og en gentleman har forlatt oss.

Takk, Georg – for alt du har vært for oss – din gjestfrihet, ditt engasjement og ikke minst evnen din til å bry deg og skape trygghet og glede for alle rundt deg.

 

Ski, 13.05. 2016

 

Knut Tønnes Steenersen

Styreleder Follo Næringsråd