Stående applaus til Follo Konferansen

 

 

– Start endring i bedriften nå eller bli forbigått, var budskapet til  Silvija Seres på FolloKonferansens første innlegg 17. oktober. Hun forklarte i et makroperspektiv og viste eksempler på hva anerkjente ledere har bommet på ved å ikke klare å endre seg raskt nok i markedet. Deltakerne satt med store øyne og det var helt stille i rommet.

 

– Først ble jeg skremt, og deretter satte hodet mitt i gang med hva det vil bety for min bedrift og min hverdag når jeg nå ser realiteten i øynene, sier Thora Øygarden, daglig leder i Logdehusene i Ski.

 

Hun var en av mange som noterte flittig under foredraget til Seres, som har sterke meninger om hva bedrifter må ta innover seg i den digitale revolusjon vi er inne i. Hun fikk med seg hele rommet, og det var mange som ville snakke med henne etter foredraget. Deretter kom tidligere leder for Microsoft, Vigdis Austrheim som neste kvinne på scenen. Hun er i dag partner i Businessmastering og snakker om tydelig ledelse. Hun ufarliggjorde endringsprosesser, men var klar på hva som skulle til for å lykkes. Med 30 års erfaring innen ledelse i store selskaper, var hun godt rustet til å komme med god veiledning og konkrete forslag på handling for ledere i alle typer bedrifter. Siste kvinne på talerstolen, var Nina Øktedalen fra Ikea. Hun fortalte om hvordan Ikea møter endringene i markedet samtidig som de jobber med å være i forkant og er bevisste på viktigheten av innovasjon og nytenking i alle ledd.

 

– Dette var en utrolig fin og læringsrik konferanse, sier  Torger Brække, daglig leder av Gamle Ski hotell som legger til at han allerede har anbefalt andre å følge foredragsholderne i sosiale medier.

Lederforum Follo og Follo Næringsråd samarbeidet om arrangementet og ser frem til videre dialog og til å videreutvikle konseptet sammen.

 

– Dette er første gang vi arrangerer denne konferansen, og vi vil bruke denne som en erfaring å bygge videre på. Vi har inntrykk av at deltakerne både fikk bygget relasjoner, samtidig som de sitter igjen med nyttig kunnskap for egen virksomhet. Det motiverer oss til å jobbe for å få et enda større omfang både av deltakere og innhold på neste konferanse, sier daglig leder i Follo Næringsråd, Thor Ole Fongaard.